• Luni-Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 07:00 - 16:00
  • Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS

Curiozități despre albine!

Albinele sunt răspândite pe întreg globul, făcând excepție cele mai înalte altitudini, regiunile polare și unele mici insule oceanice. Cea mai mare diversitate de specii de albine se găsește în regiunile calde, aride sau semiaride, precum America de Sud și Mexic.

Acestea se hrănesc cu nectarul florilor (ca sursă de energie grație conținutului de zaharuri) și cu polen (ca sursă de proteine, folosit mai mult la hrănirea larvelor), activitate ce se soldează cu polenizarea florilor și, în unele cazuri, cu producerea mierii. Mierea mai este supranumită și „licoarea zeilor”.

Albinele au antene compuse (aproape la toate speciile) din douăsprezece segmente la femele și treisprezece la masculi. De asemenea au câte două perechi de aripi (perechea anterioară fiind mai mare). Știați că albinele nu au urechi? Ele sunt însă dotate cu un excelent simț al mirosului cu chimioreceptori în antene!

Atunci când a descoperit un loc bogat în polen, o albină trimite semnal celorlalte prin… dans (mișcări ale corpului în forma cifrei 8)!

Există o specie hibrid de albine, numite ucigașe sau albina africanizată. În dorința de a crea o albină care să producă cantități însemnate de miere, aceste insecte au fost aduse pentru prima dată în Brazilia – Sao Paulo, în anul 1956.

Pe blogul nostru puteți citi un articol și despre diferențele dintre albine și viespi:
http://terminatorii.ro/cum-diferentiezi-albina-de-viespe/

Clienții noștri