• Luni-Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 07:00 - 16:00
  • Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS

Insecte cu înțepături periculoase!

Insectele sunt parte a mediului înconjurător, fiind necesare pentru dezvoltarea naturii. Cu toate acestea, anumite specii de insecte sunt dăunătoare omului sau animalelor. Mușcătura lor agravează sănătatea, putând lăsa daune permanente.

Căpușele sunt renumite pentru mușcătura lor, în primul rând deseori dificil de reperat – dimensiunea redusă a acestei insecte, precum și modul de a intra cu capul sub pielea victimei, ajută la camuflarea excelentă a insectei. Pentru a putea infecta, capusele trebuie sa ramana atasate de piele 1-2 zile – una dintre bolile pe care căpușa le transmite este Boala Lyme. Cu cât boala este tratată mai repede, la scurt timp după înțepătura de căpușă, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. Altminteri se poate ajunge la o borrelioză diseminată, cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice și neurologice cronice.

O altă afecțiune periculoasă este infecția West Nile, transmisă prin intermediul     țânțarilor.
Majoritatea persoanelor infectate sunt asimptomatice, însă există și o parte la care infectia se manifestă în forma sa moderată – cu febră, dureri de cap, oboseală, dureri musculare generalizate, erupții, ganglioni inflamați, dureri oculare, sau gravă (sub 1% dintre persoanele infectate) – encefalită, meningită, poliomielită, paralizii, febra înaltă, cefalee severă, dezorientare, comă, convulsii.

Un al treilea dăunător este bondarul asiatic, a cărui mușcătură poate provoca paralizii si soc anafilactic ce poate duce la moarte prin asfixie. Veninul pe care îl introduce în urma înțepăturii este foarte potent și are capacitatea să dezintegreze țesuturile umane. Persoanele înțepate de aceste insecte susțin că durerea resimțită în urma înțepăturii este imensă.

 

Clienții noștri