• Luni-Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 07:00 - 16:00
  • Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS

Cum ne protejăm de țânțari?

Țânțarii sunt insecte specifice anotimpului cald, cu zumzet supărător și înțepături care provoacă mâncărimi, deseori existând posibilitatea transmiterii unor boli infecțioase. Femelele pot trăi până la 24 de ore, maxim 1 săptămână, iar masculii până la 3 săptămâni, mai ales dacă sunt în preajma apei. În România au fost identificate 56 specii de țânțari.

De obicei, țânțarii intră în locuințele noastre pe ferestre și ușa de la intrare. Aceștia se pot strecura prin mici căpături ale plaselor puse la geamuri, sau atunci când gospodinele aerisesc bucătăria. În cazul în care nu aveți ferestrele protejate, vă recomandăm să le acoperiți cu plase care rețin pătrunderea insectelor. Un alt tip de plasă de țânțari poate fi agățată deasupra patului; există chiar cărucioare pentru bebeluși dotate cu astfel de plase de protecție.

De asemenea, pentru a evita prezența țânțarilor în urma ploii este bine să înlăturați apa care se strânge pe pervazul geamurilor, în găleți, în curte, jgheaburi, etc.

Pentru a înlătura țânțarii din casă, puteți folosi pastilele sau spary-urile speciale cu insecticid. În iazuri sau bălți vă puteți folosi de pești care consumă larvele acestor insecte.

 

 

Clienții noștri