• Luni-Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 07:00 - 16:00
  • Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS

Dăunători pe timp de toamnă

Toamna este anotimpul care face tranziția între căldura verii și temperaturile reci instalate odată cu iarna. Aceste fluctuații ale temperaturilor au impact asupra dăunătorilor, al căror număr scade simțitor, treptat. Insectele și animalele cu sânge rece devin astfel din ce în ce mai inactive, în special în orele extreme ale unei zile (dimineața și noaptea), pentru ca activitatea lor să se rezume pentru mijlocul mai cald al zilelor.

Prezența unora dintre insectele zburătoare sau furnici este sistată pe timpul iernii, pentru ca gândacii și moliile să continue activitatea într-un mod restrâns. Cu toate acestea, în cazul în care temperaturile toamnei sunt calde, aceste categorii de insecte își vor prelungi activitatea.

Alte insecte renumite pentru acest anotimp sunt tipsiile (atacă producțiile de legume, funzele și tulpina plantelor), ploșnițele, afidele sau acarienii (păiajeni de mici dimensiuni care dăunează culturilor de legume, plantelor).

O altă categorie este reprezentată de larvele depuse de insecte, care pe măsură ce se dezvoltă dăunează spațiului atât exterior casei (grădina), cât și în interiorul locuinței (molii, ploșnițe de pat, etc.).

Nu în ultimul rând, cei mai importanți dăunători care se fac remarcați în mod special cu ocazia sezonului rece sunt șoarecii și șobolanii.

 

 

Clienții noștri