• Luni-Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 07:00 - 16:00
  • Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS

Despre molii

Molie reprezintă un nume generic care caracterizează mai multe specii de fluturi mici de noapte, ale căror larve rod produsele sau lucrurile de origine vegetală sau animală.

Ca aspect, aceste insecte seamană cu fluturii, având dimensiuni între 6-10 mm – masculii și 7-13mm – femelele. Culoarea moliilor variază, de la nuanțe de maro până la cele verzi sau albe. În ceea ce privește hrana, acestea sunt în principal erbivore, consumând plante dicotiledonate, fructe, legume, dar și materiale textile.

Una dintre speciile care dăunează omului, este molia de haine. O femelă poate depune între 100 și 250 de ouă pe diferite materiale, iar transformarea din larvă în omidă durează aproximativ două luni. Aceste omizi se hrănesc apoi cu materialul textil, lăsând în urma lor găuri sau slăbind țesăturile. Înmulțirea moliilor este propice atunci când se dezvoltă într-un mediu cu temperaturi ridicate.

Pentru a preveni înmulțirea acestora, asigurați-vă că depozitați hainele într-un spațiu curat, cu temperaturi scăzute. Aerisiți sau spălați materialele, scuturați-le pe geam. După spălare, uscați textilele la temperaturi ridicate, pentru a elimina ouăle rămase. De asemenea, puteți folosi diferite metode tradiționale care îndepărtează prezența moliilor, precum depozitarea diferitelor plante cu miros puternic în interiorul sertarelor, șifonierelor (lavandă, camfor, inele din lemn de cedru, etc.).

 

Clienții noștri