• Luni-Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 07:00 - 16:00
  • Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS

Musca domestică

Poate că una dintre cele mai enervante și deranjante insecte pe timpul verii (dar nu numai!) este musca. Unul dintre avantejele considerabile ale acesteia este lipsa înțepăturilor, însă musca cauzează dese neplăceri prin zumzet și prin faptul că este un pericol la adresa igienei.

Cea mai răspândită specie de astfel de insecte care se inliftrează în locuințele noastre este musca domestică sau musca de casă, reprezentând un procent de 91% din totalul muștelor care intră în locuințe. De asemenea, aceste insecte sunt dintre cele mai răspândite pe glob, fiind întâlnite aproape oriunde.

 

Musca domestică este considerată un parazit, pentru că transmite o multitudine de boli. Știți sub ce denumire mai este cunoscută această insectă? Musca de gunoi. Pentru că locul unde alege să își depună ouăle – pe materii aflate în descompunere sau cadavre. Și în case, muștele vor căua locurile cele mai insalubre, precum coșul de gunoi, anumite alimente expirate sau în curs de degradare.

Din acest motiv muștele aduc microbii în spațiul locuit de om, locurile sau alimente pe care aceștea se așează fiind infestate cu Salmonela, E. Coli și alte bacterii care pot determina toxinfecții alimentare.

 

Clienții noștri