• Luni-Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 07:00 - 16:00
  • Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS

Pânza de păianjen

Pânzele de păianjeni sunt întotdeauna vizate atunci când gospodinele încep curățenia generală în casă. De obicei, acestea sunt descoperite în locuri ascunse, precum în spatele dulapurilor sau caloriferelor, în colțurile pereților sau geamurilor.

Ca formă și aspect, pânzele pot fi de mai multe tipuri: circulară, decorativă sau chiar conică. Rolul principal al pânzei este, în cazul păianjenilor, acela de a capta în lipiciul mătasei diferite insecte pentru hrană. Alte scopuri ale pânzei sunt pentru apărare sau, în cazul celei decorative, pentru a atrage atenția în sezonul de împrerechere.

O veche legendă de origine greacă care explică existența păianjenului și a mătasei pe care o produce este povestea unei fete numită Arachne care stăpânește arta țesutului și va îndrăzni să o provoace la competiție pe zeița Atena. Cele două vor realiza două tablouri din pânză, Atena redând o scenă a biruinței împotriva lui Poseidon, iar Arachne va țese mai multe scene care fac trimitere către viața dezordonată și infidelă a zeilor din Olimp. Această îndrăzneală o va înfuria pe Atena, care o blesteamă. De tristețe, Arachne va muri – iar Atena, regretând o va readuce la viață și o va transforma în păianjen, înzestrându-l cu calitatea de a țese pânze.

Clienții noștri