• Luni-Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 07:00 - 16:00
  • Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS

Specii de șobolani din locuință

Dintre cele mai neplăcute tipuri de dăunători care pot invada spațiul uman în România, șobolanii se detașează cu siguranță în topul listei.

Șobolanii sunt o specie numeroasă, care tinde să se înmulțească imediat în adăpostul pe care îl ocupă pentru a domina locul și a-și delimita teritoriul. O femelă poate da naștere între 3 și 7 ori pe an, iar numărul puilor variază între 7 și 10, perioada de gestație fiind de doar 21 de zile. După naștere masculii abandonează adăpostul, fără a proteja femelele.

Șobolanii nu sunt deloc mofturoși atunci când vine vorba de alimentație. Aceștia preferă orice tip de hrană, atât cereale, fructe, legume, carne, pește sau silozuri, materiale de construcție precum lemn și chiar plastic sau cauciuc – folosindu-și incisivii pe care doresc să-i tocească.

Există diferite specii de șobolani care se remarcă în apropierea gospodăriilor noastre:

*șobolanii norvegieni

*șobolanii de acoperiș

Șobolanii norvegieni sunt de culoare maronie și de dimensiuni mai mari decât celelalte specii. Mai sunt numiți și de canalizare, adăpostindu-se la subsoluri sau nivelurile inferioare ale clădirilor.

Șobolanii de acoperiș au culoarea închisă și tind să se cuibărească în locuri suspendate și înalte, precum mansarde, plafoane sau dulapuri. Pentru că sunt excelenți cățărători aceștia se pot infiltra în interior prin ferestrele deschise.

Clienții noștri