• Luni-Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 07:00 - 16:00
  • Sâmbătă și Duminică ÎNCHIS

Viața în mușuroi

În acest articol vă propunem un scurt traseu prin galeriile unui mușuroi.

Deși datele sunt destul de diferite în legătură cu greutatea pe care o poate duce o furnică, cert este faptul că poate căra o greutate mult mai mare decât greutatea propriului corp. Ba mai mult, au capacitatea de a împinge o greutate de 30 de ori mai mare decât ele.

Acestea au o variată sursă de hrană (plante, insecte, ciuperci, etc) pe care o strâng în stomac. Stomacul furnicii este împărțit în două. O parte pentru ea și o parte pentru mușuroi.

Când o furnică își umple stomacul pentru mușuroi se întoarce și o depozitează la locul stabilit pentru hrană.

Când privim la două furnici care se întânlesc par să se ”îmbrățișeze”, însă ele când se apropie una de cealaltă iar antenele care sunt responsabile de transmiterea tactilă dau semnale că se apropie de ceva, furnicile se depărtează.

Fiecare furnică își știe rolul. Sunt furnici lucrătoare și gunoiere. Furnica șefă sau regina depune ouă cât timp trăiește, fiindu-i necesar doar o singură dată împerecherea cu un trântor. Ouăle sunt duse de către furnicile lucrătoare la soare ziua, iar noaptea în centrul mușuroiului pentru a fi ferite de frig.

O colonie de furnici poate trăi zeci de ani,  viața acesteia depinzând de viața reginei. Când aceasta moare, majoritatea coloniilor mor. Însă, sunt și cazuri când regina este înlocuită cu o alta care se va împerechia și va continua să depună ouă.

Într-un mușuroi pot fi milioane de furnici, așa că oricât de multe furnici care îți calcă pragul nepoftite, ai omorî, tot se vor întoarce atâta timp cât găsesc hrană și spațiu pe unde să ajungă la ea.

Pentru un ”terminator” e simplu: o inspecție gratuită, urmată de câteva sfaturi și o intervenție rapidă și eficientă care te scapă de musafirii nepoftiți.

Clienții noștri